Know it all - Online Talent Manager
Home Case Studies Know it all
Know It All logo

Knowitall

Onze visie is dat studeren en leren niet alleen plaats hoeft te vinden tijdens reguliere, geplande opleidings- en trainingsmomenten. Leren kan in onze ogen juist prima thuis, onderweg, of even snel tussen alle werkzaamheden door. Hier bewijst de leeroplossing van Knowitall als geen ander de toegevoegde waarde. Door leerstof als korte kennisquizen aan te bieden op een smartphone, zorgt het spelelement van de app ervoor dat studeren en leren eindelijk weer aantrekkelijk wordt. Spelenderwijs leren is immers leuker en veel langer vol te houden.

Relatie:
Knowitall

Start relatie:
Per 1 maart 2021

Projectomschrijving:
Klant specifieke content creëren gericht op Online Talent Manager Certificering

Website: www.knowitall.nl

De Uitdaging

Huidige Certificering OTM

Bij Online Talent Manager hebben we al enig tijd een certificeringsprogramma voor die professionals die regelmatig met onze instrumenten werken. De basis certificering bestond voornamelijk in een traditionele aanpak: klassikaal onderwijs en training op specifieke inhoud. De deelnemers aan de certificering hadden voorafgaand aan de trainingen geen bijzondere kennis over de verschillende instrumenten en daarom werd een groot deel van de training gebruikt om deze kennis over te dragen. Net zoals bij veel trainingen. Daar wilden wij een verandering in aanbrengen en de gedachte ging uit naar een e-learning oplossing.

Nieuwe aanpak

Onze ervaring met de meeste e-learning oplossingen waren gematigd positief. Het is een andere interactie met de deelnemers en als het goed is, komt iedereen voorbereid naar de training toe. Daar zat onze miscalculatie: ondanks dat de meeste inderdaad de e-learning gevolgd hadden, was veel van de kennis niet of onvoldoende paraat. Zodat we alsnog tijd en energie verloren in de klassikale sessies. Dat wilden we echt anders hebben: een hogere mate van transfer moet mogelijk zijn. We zijn in gesprek gegaan met Knowitall.

De oplossing

Borgen van kennis in het brein

Wij hebben gekozen om met Knowitall te werken. Een mobiele app specifiek ontwikkeld om waardevolle kennis vast in het brein te borgen. Door middel van een zeer toegankelijke applicatie, waarin kennis, inzicht en ervaring vanuit de game industrie is verwerkt, kun je in enkele minuten leren per dag al veel kennis geborgd hebben. En er daarmee automatisch over kunnen beschikken. De app gebruikt op de achtergrond Artificial Intelligence (Ai) om een aantal kenmerken om te zetten in toegepast leren. De app bekijkt jouw leertempo, het aantal goed gegeven antwoorden, de mate waarin je de goede antwoorden onthoudt of vergeet, jouw leerprogressie en nog vele andere aspecten.

De toekomst van leren

De app past precies in onze visie over ‘een leven lang leren’ waarbij ontwikkelen en leren zowel resultaat moet opleveren als dat het plezier met zich mee brengt! Alle managers, teamleiders en coaches die met ons materiaal werken – of dat via MijnOTM is of vanuit het HR-Tech Platform – maken gebruik van deze app om zich te bekwamen in het gebruik van onze instrumenten.