Voor welk doel - Online Talent Manager
Home Voor welk doel

Voor welk doel

Van potentie tot competentie. Zet mensen in op hun talent! 

Mensen die werk doen dat bij ze past zijn bewezen gelukkiger, effectiever en productiever én de kans op verzuim en verloop wordt kleiner. Wij beschouwen talent als een potentiële competentie. Je kunt wel talent hebben, als je dit niet op de juiste manier ontwikkelt, wordt het geen competentie of kwaliteit. Onze innovatieve software helpt je om kwalitatief inzicht in talent te krijgen

Voor elk doel een andere aanpak

Werving & Selectie

Elimineer de twijfel uit je selectiekeuzes. Om zeker te zijn van de kwaliteiten en het potentieel van je kandidaten, krijg je met de assessments van OTM op meerdere vlakken inzicht in de talenten,  vaardigheden en intelligentie van de kandidaat. Selecteer trefzeker en door maatwerk je nieuwe medewerkers met online assessments van OTM. Gebaseerd op duidelijk model en eenvoudig geschreven. 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling heeft altijd te maken met eigen bewustzijn. In welke fase je ook bent in je loopbaan, het is altijd van waarde te reflecteren op wie je bent, wat je op dat moment doet en of dat in balans is met je verlangens en doelen.
De betrokken (on)bewuste en onbewuste processen worden in kaart gebracht door de assessments van OTM zoals de persoonlijkheid, werk- en denkstijl, communicatiestijl,  leerstijl en de waarden.

Omgaan met veranderingen

In de huidige samenleving zien we dat verandering de enige constante is. Het blijkt voor mensen een steeds grotere uitdaging om hierop te reageren en ook de angst voor verandering is vaak groter dan het veranderen zelf! Het VQ-assessment geeft inzicht in welke voorkeurstrategieën mensen en teams kiezen wanneer zich veranderingen voordoen. Dit helpt jou en jouw team veranderingen efficiënt op te pakken!

Leiderschapsontwikkeling

Goed leiderschap heeft een aanzienlijk positieve invloed op de prestaties van je team. Het is daarbij echter wel van belang dat de stijl van leidinggeven past bij de behoeften van je team. De assessments van OTM brengen in kaart wie er geschikt is als leider en hoe je deze leider kunt helpen om zijn leiderschapskwaliteiten verder te brengen.

Teamontwikkeling

Binnen een team is het uitermate belangrijk om te weten wat je aan elkaar hebt. Waar zijn we gelijk aan elkaar en waar zijn we complementair aan elkaar? Wat missen we nog? En zitten alle teamleden op de juiste plek? De assessments van OTM helpen je deze vragen te beantwoorden en op deze manier je team te optimaliseren. 

Energie management

De Stress Ervarings Tool is een ontwikkelassessment. Het brengt de bestaande geestelijke gesteldheid van iemand in kaart op het gebied van verschillende deelgebieden zoals: disbalans, overbelasting, burnout klachten en risico’s of uiteindelijk burnout. Een veelzijdig assessment dat werk- en privéstress, persoonlijke beleving én de effecten op de persoon van onze veeleisende maatschappij in kaart brengt.
Lees hier meer over de SET!

Reintegratie

Een succesvolle re-integratie vraagt om evaluatie naar welke rol een medewerker het best kan terugkeren.  Soms is dat de huidige rol, soms is dat een nieuwe rol. Het belangrijkste is dat je medewerker zich comfortabel voelt: op die manier voorkom je tenslotte nieuw ziekteverzuim en hogere ziektekosten. Met de assessments van OTM kun je bepalen waar de talenten van je deelnemer liggen en in welke rol en cultuur hij floreert.  

Outplacement

In veranderende tijden moeten organisaties soms afscheid nemen van gewaardeerde medewerkers. Door het inzetten van de assessments weet de  medewerker waar hij staat en kan hij met vertrouwen aan de slag gaan omdat hij inzicht heeft in zijn eigen kracht en talenten, uitdagingen en loopbaanwaarden. Ook geven de assessments inzicht passende functies en werkomgevingen.