fbpx

FAQ

Op deze pagina vind je de antwoorden op de meest aan ons gestelde vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan telefonisch contact op met onze medewerkers, of mail direct naar info@onlinetalentmanager.com

Welke voorwaarden hanteert Online Talent Manager voor het gebruik van de tests?

Lees hier onze gebruikersvoorwaarden.

Hoe zijn de kandidaatgegevens beveiligd?
  • Een gebruiker van het Online Talent Manager Systeem kan alleen inloggen onder zijn eigen account en heeft alleen toegang tot de persoonsgegevens en testresultaten van de eigen kandidaten.
  • Alle accounts zijn beveiligd met een unieke combinatie van inlognaam en wachtwoord.
  • Online Talent Manager maakt gebruik van SSL (Secure Sockets Layer). Hierdoor verloopt de communicatie tussen het account en de server van Online Talent Manager beveiligd.
  • De servers van Online Talent Manager zijn ondergebracht op externe, speciaal daarvoor ingerichte, locaties. Deze locaties zijn op hun beurt ook van de nodige beveiliging voorzien
Hoelang duurt het voordat de rapportages beschikbaar zijn als een deelnemer een deel (een) test(s) heeft gemaakt?

De rapporten zijn direct nadat de deelnemer de test(s) heeft afgerond beschikbaar in het Online Talent Manager-systeem.

Welke systeemeisen zijn er om gebruik te kunnen maken van de tests?

Het gebruik van het systeem en de tests gebeurt allemaal online. Je hoeft dus geen speciale programma’s te installeren. Als je computer over een internetverbinding en een up-to-date browser beschikt kun je gebruik maken van onze tests.

Hoe snel kan ik aan de slag met de tests?

Om aan de slag te gaan met de tests doorlopen we drie stappen:

  1. Opstellen licentieovereenkomst
  2. Aanmaken van je account
  3. Inplannen training

Dit alles kunnen we binnen één of twee werkdagen regelen. Je kunt dus snel aan de slag. De basistraining bieden we vier keer per jaar aan. We gaan ervan uit dat je meedoet met de eerstvolgende basistraining. Schikt dat moment niet, dan kijken we of je mee kunt doen in de daaropvolgende training of dat een incompany-training beter bij je past. Je mag in de tussentijd al wel aan het werk met de tests.

- Ik start net mijn bedrijf of wil maar enkele keren per jaar tests inzetten. Een licentie is voor mij daarom te duur. Hebben jullie hier een oplossing voor?

Ja, hiervoor werken wij onder andere samen met onze partner Talent in Balans (www.talentinbalans.nu). Zij verkopen speciaal voor deze situaties onze tests door.

Kan ik een kandidaat de tests thuis laten maken?

Dat kan. De tests van Online Talent Manager kunnen vanaf elke computer met een internetverbinding worden ingevuld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kandidaat de tests geconcentreerd in een rustige omgeving afneemt. We adviseren wel om verstandelijke vaardigheidstests altijd af te nemen in een gecontroleerde omgeving: een ruimte waar de kandidaat niet gestoord kan worden en ook geen niet-toegestane hulpmiddelen in kan zetten.

Hoe bepaal ik welke tests ik in welke situatie inzet?

Tijdens de basistraining krijg je de nodige handvatten om een goede keuze uit het aanbod te kunnen maken. Voor het gemak is het Online Talent Manager-systeem zo ingericht dat, op grond van de geselecteerde testsituatie/vraagstelling, een basis testbatterij wordt voorgesteld.

Blijven testresultaten van een kandidaat altijd van toepassing?

Nee. Hoewel in het algemeen geen (enorme) wijzigingen plaats zullen vinden in iemands persoonlijkheid, kan iemand zich in de loop der tijd natuurlijk wel ontwikkelen. Zowel in gedrag als in vaardigheden. Wij adviseren testresultaten die ouder zijn dan twee jaar niet als ‘waar’ te zien en een kandidaat voor een nieuw traject de vragenlijsten opnieuw in te laten vullen.

Waarom zijn de tests van Online Talent Manager beter dan die van andere aanbieders?

Hier zijn meerdere redenen voor, we noemen de belangrijkste:

  • Het ontwikkelen en van tests is onze core business. Onze researchpsychologen besteden hier dus veel tijd, zorg en aandacht aan. Alleen tests die aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen worden uitgegeven.
  • We beschikken over een uitgebreid pallet aan tests. Door verschillende combinaties te maken is daarmee voor vrijwel elke situatie en achtergrond een geschikte testbatterij samen te stellen.
  • De meeste van onze tests zijn gebaseerd op het model van concurrerende waarden van Quinn. Hierdoor zijn de testresultaten eenvoudig te combineren, begrijpen en uit te leggen.
Wat is de meerwaarde van het inzetten van de tests van Online Talent Manager?

Onze tests geven inzicht in iemands persoonlijkheid, competenties en/of capaciteiten. Deze inzichten vormen daarmee een waardevolle aanvulling op een sollicitatiegesprek, of een duidelijk startpunt binnen een ontwikkelingsvraagstuk.

Hoe betrouwbaar zijn de tests van ONLINE TALENT MANAGER eigenlijk?

Het ontwikkelen van tests is onze core business. Daarom besteden we tijd, zorg en aandacht aan onze tests en aan de constructie en wetenschappelijke onderbouwing hiervan. Online Talent Manager ontwikkelt tests volgens de regels (kwaliteitsnormen) die de COTAN hiervoor heeft opgesteld. Daardoor meten de tests wat ze moeten meten en zijn normgroepen groot genoeg om een waardevolle vergelijking te kunnen maken.

Neem contact met ons op

Online Talent Manager

Online Talent Manager
Graaf Engelbertlaan 75
4837 DS Breda

 

T:076-5232850
E:info@onlinetalentmanager.com