fbpx

Een ondernemer wil maar één ding en dat is succesvol zijn. Als hij die ambitie niet had, zou hij geen  ondernemer zijn geworden, want je gaat niet in zaken als je wilt mislukken. De definitie van succes is  echter voor iedereen persoonlijk en afhankelijk van de doelen die je jezelf stelt. In zijn algemeenheid spreken we over succes als iets een gunstige afloop of resultaat heeft. Als ondernemer moet je over een aantal eigenschappen beschikken die jou in staat  stellen om je doelen te halen en dus succesvol te zijn. Online Talent Manager heeft onderzocht wat succesvolle ondernemers gemeenschappelijk hebben en vond deze 10 eigenschappen. Heb jij het in  je om een succesvolle ondernemer te worden?

 

 

 Test direct of jij het in je hebt om ondernemer te worden!

1) Verkoopkracht

Als ondernemer verkoop je altijd iets, een product of dienst. Dat moet je wel voor het voetlicht weten te brengen. Jij weet om te gaan met bezwaren van klanten en ze te overtuigen om jouw product af te nemen.

2) Gedrevenheid

Je moet als ondernemer een pitbull zijn. Je wil’t er elke dag volledig voor gaan en wilt je ook graag laten gelden.

3) Netwerken

Zakelijk beweeg je je in de belangrijkste zakelijke netwerken. Je weet hoe je met mensen moet omgaan en hoe en wanneer je de juiste mensen inzet voor jouw zaak.

4) Initiatief en durf

Je moet over een dosis lef beschikken om als ondernemer te beginnen. Je bent niet bang om eigen geld te investeren of financiële risico’s te nemen die bij het ondernemerschap horen.

5) Neus voor zaken

Jij weet wat werkt of verkoopt en weet hoe dingen moeten worden aangepakt om er een succes van te maken. Weet hoe je een bepaalde doelgroep benadert of met welke verkooptechniek je een product aan de man brengt.

6) Vasthoudendheid

Je hebt een dikke huid als ondernemer en weet hoe je tegenslagen moet incasseren. Want helaas, die komen er hoe dan ook. Je gaat nooit bij de pakken neerzitten.

7) Verlies pakken

Soms mislukt iets faliekant, dat hoort erbij, maar een succesvol ondernemer weet wanneer hij een andere weg in moet slaan, en gaat niet door ten koste van alles.

8) Kostenbewust

Een goede ondernemer let op de kleintjes, gaat zuinig om met de bedrijfskosten, weet wanneer en hoe hij moet investeren, of juist niet. Het financiële beheer is top geregeld.

9) Financiële onzekerheid

Een van de belangrijkste kenmerken/eigenschappen die een succesvol ondernemer moet hebben, is de kracht om te kunnen dealen met financiële onzekerheid. Je bent niet altijd verzekerd van een vast inkomen en met die stress moet je kunnen omgaan.

10) Eigen baas zijn

Je bent een autonoom persoon en hebt liever niemand boven je in de hiërarchie. Je moet  dus echt een sterke drijfveer hebben om eigen baas te zijn.

Kun jij bij elke van deze tien eigenschappen een vinkje zetten? Dan heb je het zeker in je  om een topondernemer te zijn, of misschien ben je dat al. Mis je er een paar? Niet getreurd, niet alles hoeft aangeboren te zijn en kun je ontwikkelen. Ben je bijvoorbeeld niet zo kostenbewust, regel dan iemand die dit voor je uit handen kan nemen. Of misschien ben je stressgevoelig en bezorgen de financiële onzekerheden jou slapeloze nachten. Dan zijn er tal van coaches en trainers die jou hiermee om kunnen leren gaan. Wil je graag zien waar jij staat op deze 10 eigenschappen? Maak dan de ondernemerschapstest of bestel het boek Your power of 8!

 

Bestel direct de ondernemerschapstest om inzicht te krijgen in je ondernemerstalent!

 

Naast de ondernemerschapstest geven ook de volgende psychologische tests van Online Talent Manager goede aanknopingspunten om ondernemerschap in kaart te brengen: